Folkmusik in i framtiden

Posted on

Folkmusiken är ingen död företeelse för omvårdnad. Det är förvaltning och utveckling för framtiden. I allt vi gör här i sydöstra hörnet och tillsammans med våra kollegor i Estland och Polen finns denna tanke. Men vi är också aktiva på nationell nivå. FPA representeras inte bara i Sverige Spelmäns Riksförbunds styrelse, utan även i fördelningsgruppen i Riksförbundet för Folkmusik och Dans. I den sistnämnda har FPA fått en lite speciell roll; som en aktiv part i visionsarbetet genom att lägga upp processer och moderera workshops för en kärngrupp i förbundet.

rfod1

Visionshelg nummer två hölls nu i helgen i Stim-huset på Hornsgatan i Stockholm. Då håvade vi in alla idéer som värktes fram under visionshelgen i september, för att gör om dessa till aktiviteter och prioritera dessa efter behov, tid och genomförande. Det blev en mycket givande helg. Att gå från kaos till ordning är inte bara spännande utan också tillfredsställande.

rfod2

Med på visionshelgen var styrelsemedlemmar i RfoD, som alla är aktiva med att arrangera folkmusik från norr till söder, samt medlemmar hur fördelningsgruppen och ungdomsföreningen Folk You.

Söndag morgon begav jag mig upp i Tantolundens koloniområde och lyckades fånga i kameran lite av vad folkmusik in i framtiden handlar om. Gamla spår av spännande uttryck som siktar på nya uttryck som kanske inte alltid är helt nya, men i alla fall strävar efter att ta nya perspektiv.

rfod3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s