Ungdomsfolkmusikläger

Posted on Updated on

FolkPractice Academy bjuder in till Folkmusikläger!! Vi samlas för fika på söndagen den 13/8 kl 10.30 på den anrika Gamlegården i Jernavik, utanför Bräkne-Hoby. Där kommer hela lägret at utgå från, tills det avslutas med en kort konsert för föräldrar på måndagen den 14/8 kl 17.00.

creative village 3

Vi kommer att sova tillsammans inne i huset, med små utflykter för bad, utelekar, promenader etc. Lägret riktar sig i utgångspunkt till barn som skall börja fyran, eller är äldre, ingen övre gräns finns. Vi äter och lagar alla måltider tillsammans, under sång och upptåg!

Musiken kommer att hämtas från våra respektive specialiteter inom folkmusik, bluegrass, stämsång etc, folkmusikens famn är vid!! Lägerledarna har dessutom sammantaget bott i Sverige, Norge, Skottland, England, USA, Frankrike…

Alla barn är välkomna, oavsett instrument, eller hur länge man hållit på. Vi är flera ledare, med olika specialkunskaper, för att kunna möta barnen där de är. Givetvis betraktar vi sång som vilket instrument som helst! Vi kommer att ha en del rytminstrument, ukulele, gitarrer etc, så att den som vill får chans att prova! Fokus ligger på att ha kul kring folkmusik, inte att drillas på sitt instrument. Man behöver inte kunna läsa noter, allt lärs ut på gehör!  Alla deltagare får en penna och en liten bok att skriva ner vistexter i!

Vi är som leder lägret är: Kristin Borgehed – sångerska, sångforskare vid University of Aberdeen, och spelar kontrabas – lägrets största instrument! Sjunger även barock- och tidig musik, och är mästare på att sätta ihop låtar, göra stämmor och kanon i stunden!

Kristin och Nathan

Nathan Bissette – engelsman/amerikan, sjunger och spelar på allt som ser ut som någon sorts gitarr. En av Skottlands mest eftertraktade folkmusikgitarister och ukulelespelare.

Astrid Selling – riksspelman på fiol på Blekingelåtar. Sångerska i flera band. Astrids låtar kommer främst från Blekinge och södra Sverige. Sjunger dessutom country, och är den som kan låtar med flest folk i!

Astrid!

Du som vill anmäla dig till lägret kontaktar Kristin: kristin@folkpractice.com eller Astrid: astrid/folkpractice.com, och betalar in 450 kr märkta Sommarläger till:

kontonummer:  8006-9, 03 131 314-1 (Sparbanken Eken) eller swish: 0739-880011

Vi vill veta om du tar med något instrument, och i så fall vilket:

Är du tex vegetarian eller har du några allergier:

Är du lite mörkrädd, eller pirrig över att sova borta etc så var inte rädd att låta oss veta!

 

instr

PACKLISTA

sovsäck + kudde (soffor, sängar, och madrasser finns)

instrument (om du har, annars finns några att låna)

badkläder och handduk

tandborste, tandkräm duschtvål

kläder efter väder

ombyte

varm tröja (om vi sitter ute och lirar sent)

mobil eller något att spela in låtarna på, om man har

Varmt välkomna önskar Kristin & Astrid & Nathan / FPA

http://www.folkpractice.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s