Barn – och ungdomsfolkmusikläger

Posted on Updated on

I somras hade vi som bekant ett barn och ungdomsfolkmusikläger. Det var första gången på flera år som det skedde i Blekinge, och uppslutningen var stor bland barn i åldrarna 8-14.

img_5268-e1436652785489

Unga musiker från Blekinge, Skåne och Småland spelade och sjöng i två dagar,  busade, åt popcorn och såg på film hela natten lång. Här kommer en liten film från den avslutande musikstunden tillsammans med vänner och föräldrar.

Lägerledare var Kristin Borgehed – sångerska, kontrabasist, och sångforskare vid University of Aberdeen. Sjunger även barock- och tidig musik, och är mästare på att sätta ihop låtar, göra stämmor och kanon i stunden!

Nathan Bissette – engelsman/amerikan, sjunger och spelar på allt som ser ut som någon sorts gitarr. En av Skottlands mest eftertraktade folkmusikgitarister och ukulelespelare.

Astrid Selling – riksspelman på fiol på Blekingelåtar. Sångerska i flera band. En van ambassadör för Blekingsk och sydsvensk folkmusik. Är på sistone känd lokalt för sitt a capella-projekt, och sin hårdrockskör.

Dessutom hjälpte Annika och Jörg Mischke till med alltifrån stämning av strängar till disk och glada upptåg – stort tack för er hjälp!!

Lägret arrangerades tillsammans med NBV Sydost, Blekinge Spelmansförbund och Musik i Blekinge.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s