FOLKMUSIK-WORKSHOPDAG – 2 TEMAN  

Posted on

Denna termin har Kristin Borgehed och Nathan Bissette tagit hand om Folkmusikkören. Eftersom det uppkommer önskemål om olika teman hela tiden har vi valt att erbjuda inte mindre än två teman på samma dag. I samma Slöjdhus, med fika tillsammans.

När man ses en heldag såhär så hinner man bra mycket längre än under en vardagskväll. Dessutom öppnar det för folk som behöver resa långt för att kunna vara med.

Version 2

Uppläggen gör att man kan vara med oavsett tidigare erfarenhet. För proffsmusikern  förbereder vi andra övningar än för den relativa nybörjaren, precis så som det brukar se ut på en spelmansstämma eller folkmusik-session. Båda kurserna passar både dig som sjunger på fritiden, och dig som tex jobbar med musik i skolan och vill fylla på med inspiration. Våra två teman för dagen är:

LÅTAR OCH SÅNGER FRÅN BRITTISKA ÖARNA  

För dig som vill lära dig sjunga skotska/engelska/irländska sånger till eget komp. Tag med gitarr, ukulele, banjo, cittra eller något annat. Funkar bra att vara med för den erfarne instrumentalisten, eller för den som helst håller sig till 3-4 ackord. Hör av dig till ledaren Nathan Bissette för frågor om det!

GÖRA STÄMMOR OCH IMPROVISERA SÅNG I STUNDEN 

För dig som vill lära dig mer om att skapa vassa och mjuka klanger och ljudbilder i trallar och berättande sånger, att snabbt göra en sångstämma, och ge dig ut på egna  musikaliska utflykter. Denna passar både den som redan sysslar med improvisation, och den som sjungit stämmor sedan tidigare men vill ha hjälp med inspiration. Du får lära dig om sångteknik, rytmik, melodi/harmoni, och berättande.

Var: Slöjdhuset i Ronneby

När: Lördag 24/3 kl 10.00- 16.00

Anmäl dig genom att före den 17/3: 1) sätta in 200 kronor på Kristin Borgeheds swish: 0708899658 märkt FOLKMUSIKDAG + 2) maila namn, mobilnummer och val av workshop till kn.jonzon@gmail.com

Tag med något att spela in låtarna på, och lunch så äter vi tillsammans. Fika ingår, och kök finns!

Dagen arrangeras i samarbete med Jonzonmusik och studieförbundet  NBV .

Bästa hälsnignar

Kristin och Nathan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s